Vleesgerechten

Pestohamburger met kaaspuree en tomaten-ricottasaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

hamburgers:

  • 300 gr varkens-kalfsgehakt
  • 1 eigeel
  • 1 el paneermeel
  • 2 el verse groene pesto
  • peper

verse pesto:

  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 30 gr pijnboompitjes (eventueel geroosterd)
  • 1 klein teentje look
  • 30 gr verse basilicum
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • sap van 1/2 citroen
  • zeezout

Puree:

  • 400 gr bloemige aardappelen
  • 1 teen look
  • 1 ei
  • scheutje melk
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 40 gr rucola

tomaten-ricottasaus:

  • 1 blik(400 gr) kerstomaten (bv. Mutti)
  • 30 gr tomatenconcentraat
  • 1 dl passata
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 1 teen look, geperst
  • 1/2 blokje tuinkruidenbouillon
  • handvol verse basilicum, fijngesneden
  • peper en zout
  • 100 gr ricotta

Bereiding:

Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met het teentje look.

Maak de pesto:
Blend alles, behalve de citroen, samen tot een pesto.
Breng op smaak met citroen en zeezout.

Maak de hamburgers:
Meng het gehakt met eigeel, paneermeel, pesto en wat peper.
Vorm er 2 hamburgers van.
Bak ze in een antikleefpan gaar, op een medium hoog vuur. Zet na een paar minuten het vuur wat zachter en laat ze zachtjes garen.

Maak de tomaten ricotta saus:
Stoof in wat olijfolie de look en sjalot glazig, voeg het tomatenconcentraat toe en fruit dit een minuutje mee aan.
Voeg de kerstomaten toe en de passata, samen met het bouillonblokje.
Plet de kerstomaatjes fijn.
Zet het vuur wat zachter en laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Zet een deksel schuin op de pot.
De saus moet wat gebonden zijn.
Voeg de ricotta toe, laat nog een 2 minuten verder pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte basilicum toe.

Maak de kaaspuree:
Giet de aardappelen af, pureer ze met het eigeel en de melk.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de mozzarella toe en de geraspte parmezaanse kaas.
Meng goed en voeg de helft van de rucola toe aan de puree.

Serveer de puree met een hamburger en de tomaten-ricotta saus.
Garneer met de overgebleven rucola.

receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

5 dagen ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

1 week ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

2 weken ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

3 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

4 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

1 maand ago