Ingrediënten:
Voor 2 personen:
hamburgers:
verse pesto:
Puree:
tomaten-ricottasaus:
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar samen met het teentje look.
Maak de pesto:
Blend alles, behalve de citroen, samen tot een pesto.
Breng op smaak met citroen en zeezout.
Maak de hamburgers:
Meng het gehakt met eigeel, paneermeel, pesto en wat peper.
Vorm er 2 hamburgers van.
Bak ze in een antikleefpan gaar, op een medium hoog vuur. Zet na een paar minuten het vuur wat zachter en laat ze zachtjes garen.
Maak de tomaten ricotta saus:
Stoof in wat olijfolie de look en sjalot glazig, voeg het tomatenconcentraat toe en fruit dit een minuutje mee aan.
Voeg de kerstomaten toe en de passata, samen met het bouillonblokje.
Plet de kerstomaatjes fijn.
Zet het vuur wat zachter en laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten. Zet een deksel schuin op de pot.
De saus moet wat gebonden zijn.
Voeg de ricotta toe, laat nog een 2 minuten verder pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout en voeg de gehakte basilicum toe.
Maak de kaaspuree:
Giet de aardappelen af, pureer ze met het eigeel en de melk.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de mozzarella toe en de geraspte parmezaanse kaas.
Meng goed en voeg de helft van de rucola toe aan de puree.
Serveer de puree met een hamburger en de tomaten-ricotta saus.
Garneer met de overgebleven rucola.
Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…
Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…
Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…
Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…
Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…
Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…