Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:
voor 2 personen

  • 150 gr volkoren noedels
  • 100 gr verse spinazie
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 gr jonge sla mix
  • 300 gr kippengehakt
  • 1/2 el kippenkruiden
  • 1 teentje look, fijngeperst
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 el geroosterede sesamolie
  • handvol geroosterde pinda’s , grofgehakt
  • 60 ml Kikkoman Teriyaki BBQ honey saus (betere supermarkt of aziatische supermarkt, online)

Bereiding:

Kook de noedels gaar volgens aanwijzing op de verpakking, giet ze af.
Meng er de geroosterde sesamolie onder en laat ze lichtjes afkoelen.
Doe een scheutje wokolie of arachide in een wok en bak hierin het kippengehakt gaar.
Voeg de look toe en de gemperpasta, kruid met kippenkruiden.
Doe er de paprikareepjes bij en roerbak ze 1 minuut mee.
Meng er de BBQ honey saus onder en roerbak nog een minuutje verder.
Neem van het vuur en doe er de spinazie bij.
Door de warmte slinkt deze een beetje.
Voeg de jonge sla bij de lauwe noedels en werk deze door de noedels.
Verdeel over 2 borden en verdeel het kippengehakt met groenten eveneens.
Werk af met gehakte geroosterde pindanootjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial