Vleesgerechten

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:
voor 2 personen

  • 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd
  • 50 gr verse groene pesto (bv Bertagni)
  • 150 gr witte champignons, in kwartjes
  • 3 dikke wortelen, geschild en in schijfjes
  • peper en zout
  • 1 kl italiaanse kruidenmix
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 satéstokjes
  • 250 gr kippengrillworst, in schijfjes gesneden
  • olijfolie
  • grillpan

Bereiding:

Kook de krieltjes bijna gaar, giet ze af.
Doe wat olie in een antikleefpan en bak de krieltjes verder op op een medium hoog vuur.
Doe wat olie in een andere antikleefpan en stoof de wortelschijfjes aan op een medium hoog vuur, gedurende 10 minuten.
Voeg er de look, sjalot, italiaanse kruiden en champignons aan toe.
Stoof nog en 10 minuten verder.
Kruid af met peper en zout.
Steek de schijven worst op 2 satéprikkers en grill de saté in een hete grillpan.
Meng de pesto onder de krieltjes.
Serveer de krieltjes met de gestoofde groentjes en de grillworstsaté.

receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

16 uren ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

4 dagen ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

1 week ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

2 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

3 weken ago

Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:voor 6 tot 8 toast: Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de…

1 maand ago