Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:
voor 2 personen

  • 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd
  • 50 gr verse groene pesto (bv Bertagni)
  • 150 gr witte champignons, in kwartjes
  • 3 dikke wortelen, geschild en in schijfjes
  • peper en zout
  • 1 kl italiaanse kruidenmix
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 2 satéstokjes
  • 250 gr kippengrillworst, in schijfjes gesneden
  • olijfolie
  • grillpan

Bereiding:

Kook de krieltjes bijna gaar, giet ze af.
Doe wat olie in een antikleefpan en bak de krieltjes verder op op een medium hoog vuur.
Doe wat olie in een andere antikleefpan en stoof de wortelschijfjes aan op een medium hoog vuur, gedurende 10 minuten.
Voeg er de look, sjalot, italiaanse kruiden en champignons aan toe.
Stoof nog en 10 minuten verder.
Kruid af met peper en zout.
Steek de schijven worst op 2 satéprikkers en grill de saté in een hete grillpan.
Meng de pesto onder de krieltjes.
Serveer de krieltjes met de gestoofde groentjes en de grillworstsaté.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial