Broodjes

Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:
voor 6 tot 8 toast:

  • Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de keuze)
  • olijfolie
  • 1 teentje look fijngeperst
  • 1 bakje kerstomaten
  • 250 gr (mini)mozzarella (bij voorkeur buffel)
  • potje tomaten tapenade van goede kwaliteit
  • verse basilicumblaadjes en verse oregano blaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht.
meng het geperste lookteentje met 6 el olijfolie en strijk de broodjes ermee in.
Leg ze op een bakplaat en zet ze in de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin geroosterd zijn. Zet de oven nog niet uit.
Halveer de kerstomaatjes. Mozzarella in stukjes (mini bolletjes kan je halveren, de grotere bollen kan je in plukken scheuren).
Smeer een dun laagje tapenade op de warme toasts, vervolgens afwisselend kerstomaatjes en mozzarella.
Doe hier en daar wat mespuntjes tapenade tussen de mozzarella en tomaatjes.
Zet deze opnieuw 5 minuten in de oven.
Werk af met verse blaadjes basilicum en oregano en druppel er wat olijfolie over.

receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

16 uren ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

4 dagen ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

1 week ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

2 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

3 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

1 maand ago