Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:
voor 6 tot 8 toast:

  • Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de keuze)
  • olijfolie
  • 1 teentje look fijngeperst
  • 1 bakje kerstomaten
  • 250 gr (mini)mozzarella (bij voorkeur buffel)
  • potje tomaten tapenade van goede kwaliteit
  • verse basilicumblaadjes en verse oregano blaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C, hetelucht.
meng het geperste lookteentje met 6 el olijfolie en strijk de broodjes ermee in.
Leg ze op een bakplaat en zet ze in de oven gedurende 10-15 minuten, tot ze goudbruin geroosterd zijn. Zet de oven nog niet uit.
Halveer de kerstomaatjes. Mozzarella in stukjes (mini bolletjes kan je halveren, de grotere bollen kan je in plukken scheuren).
Smeer een dun laagje tapenade op de warme toasts, vervolgens afwisselend kerstomaatjes en mozzarella.
Doe hier en daar wat mespuntjes tapenade tussen de mozzarella en tomaatjes.
Zet deze opnieuw 5 minuten in de oven.
Werk af met verse blaadjes basilicum en oregano en druppel er wat olijfolie over.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial