Romige spaghetti met gehakt, prei en courgette

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen look, geperst
  • 2 preistengels, in ringen
  • 1/2 kleine courgette, in blokjes
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 250 ml (light) room
  • 100 gr philadelphia (light)
  • 1 blokje groentenbouillon
  • peper en zout
  • 1 el spaghettikruiden
  • 1/2 el italiaanse kruidenmix

Bereiding:

Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Bak het gehakt rul in wat olijfolie in een ruime antikleefpan, op een medium hoog vuur.
Voeg de sjalot en look en bak even mee.
Voeg de prei en courgette toe, bak ook dit heel even mee.
Kruid met peper, zout, spaghettikruiden en italiaanse kruiden.
Voeg een scheutje pastawater toe en zet het deksel op de pan.
Zet het vuur zacht en laat een 5 minuten sudderen.
Voeg de room en philadelphia toe en het bouillonblokje.
Laat de saus wat inkoken tot ze begint in te dikken.
Voeg de spaghetti toe en kruid eventueel bij met peper en zout.
serveer met eventueel wat gemalen kaas.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial