Snelle en lichte bananenpudding

Ingrediënten:
Voor 4 porties

  • 500 ml melk naar keuze (gewone, amandel, soja …)
  • 2 rijpe bananen (ca. 220 gr)
  • 75 gr suiker of vervanging
  • 50 gr vanille puddingpoeder (imperial)
  • 1 el vanilleboonpasta of extract
  • Optioneel: (suikervrije) cake’jes
  • Gevriesdroogde bananenschijfjes of verse banaan voor de afwerking
  • Glaasjes

Bereiding:

Neem de helft van de melk en doe er de bananen bij en het puddingpoeder.
Mix dit glad.
Zet de andere helft melk op het vuur met de suiker en vanille en breng aan de kook.
Voeg de warme melk bij het bananenmelkmengsel en roer goed.
Doe dit opnieuw in het pannetje en zet op het vuur.
Onder voortdurend roeren breng je dit opnieuw aan de kook, laat het een minuutje koken. Blijf roeren.
Laat de pudding wat afkoelen.
Die er plasticfolie over: duw de plastic tot tegen het oppervlak van de pudding, zo komt er geen velletje op.
Verdeel in een glaasje wat stukken cake, doe er wat pudding over.
Opnieuw wat cake en een laagje pudding.
Ga zo door tot je glaasje gevuld is.
Werk af met wat schijfjes (gevriesdroogde) banaan.
Laat volledig afkoelen.

Door amandelmelk of soja te gebruiken en een eventuele suikervervanger, maak je een lichte pudding.
Je zou bv ook chocolade(soja)melk kunnen gebruiken voor een chocolade-bananenpudding.
Ook de cake kan je vervangen door bv (suikervrije) brownie, petit beurre koekjes, speculaasjes, …

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial