Lactosevrije vanille cupcakes

Ingrediënten:
Ca. 6 à 7 stuks

  • 120 gr fijne kristalsuiker (of gebruik een suikervervanger, als je ze ook suikervrij wil)
  • 1 groot ei, kamertemperatuur
  • 40 ml plantaardige olie
  • 1 el Lorann smaakemulsie boter-vanille of vanille extract
  • 120 ml amandelmelk, kamertemperatuur (sojamelk of havermelk kan ook)
  • 120 gr bloem
  • 4 gr bakpoeder
  • Optioneel: bakvaste sprinkles
  • Cupcakepapiertjes
  • Cupcakepan

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165°C, onder en boven warmte.
Doe de cupcakepapiertjes in de vorm.
Meng de suiker met de olie, voeg het ei toe en klop met een elektrische mixer 1 minuut op medium snelheid.
Voeg de smaak emulsie of extract toe.
Zeef de bliem met het bakpoeder en voeg toe.
Meng kort en klop met de mixer 30 seconden op medium snelheid.
Voeg de amandelmelk toe en klop nog kort door het beslag, ca 15 seconden.
Zorg dat je zeker niet te lang bljjft kloppen.
Hoe langer je klopt , hoe meer de kans dat de gluten in de bloem beginnen te ontwikkelen en dit zorgt voor taaie cakes.
Wanneer je graag de sprinkles erin hebt voor een funfetti cake, dan doe je dit op het allerlaatste en dit zeer kort.
Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en zet in de oven voor 23 à 25 minuten.
Ze zijn goed als ze lichtjes meeveren wanneer je er op duwt, of ga er met een prikker in en die moet er droog uitkomen.
Laat afkoelen op een rooster.
Decoreer eventueel of eet ze zo.
Je kan ze in een luchtdichte doos, ca 5 dagen bewaren.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial