Desserten

Light tiramisu (met ricotta)

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

Voor de creme:

  • 250 gr ricotta
  • 100 ml volle room
  • 1 el instant vanille puddingpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 70 gr zusto (of andere 1:1 suikervervanger)
  • Cacaopoeder

Koffie:

  • 1 el instant koffiepoeder
  • 150 ml heet water
  • optioneel: scheutje amaretto

voor de cake:

  • 80 gr amandelmeel
  • 2 eieren, kamertemperatuur
  • 1/2 tl amandel extract
  • 25 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 63 gr philadelphia light, kamertemperatuur
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje fijn zeezout
  • 20 gr zusto suikervervanger
  • cupcakepan en cupcakepapiertjes

Bereiding:

Voor de cake:
Verwarm de oven op 160°C, hetelucht
Meng het amandelmeel met de zusto, zout en bakpoeder.
Klop de roomboter romig gedurende 3 minuten op medium snelheid, voeg er de philadelphia aan toe en amandel extract en klop tot volledig opgenomen.
Voeg 1 per 1 de eitjes toe, voeg het ene pas toe als het andere is opgenomen door de boter en philadelphia.
Meng er nu het amandelmeel mengsel onder , klop nog heel even door tot een homegene massa (ca. 30 sec)
Verdeel het mengsel in cupcakevormpjes, vul ze voor 3/4.
Bak ze gedurende ca. 18-20 minuten.
Ze zijn gaar als je erin prikt met een stokje, het stokje er droog uitkomt.
Laat volledig afkoelen.
Snij de cupcakes daarna in 3 a 4 schijfjes doormidden.

Maak de creme:
Meng de ricotta met het instant vanille puddingpoeder en de zusto, klop even goed los.
Voeg de slagroom en het vanille extract toe en klop met een elektische mixer tot de creme stevig is. (ca. 1 minuut)

Koffie:
Meng de koffie met het heet water en eventueel de amaretto likeur.
Laat afkoelen.

Opbouw:
Dop een schijfje cake in de koffie en leg in een glaasje, verdeel hierover wat creme.
Dop opnieuw een schijfje cake in de koffie en verdeel opnieuw hierover creme.
Ga zo door tot de creme op is.
Je eindigt met een laagje creme.
Strooi hierover de cacaopoeder.
Zet de glaasjes nog minstens 4 uur in de koelkast.

Uiteraard kan je ook suikervrije lange vingers, koekjes of cake gebruiken die je in de winkel koopt.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

15 uren ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

4 dagen ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

1 week ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

2 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

3 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

1 maand ago