Eenpans pasta met rundsvlees en groentjes

Ingrediënten:
Voor 2 personen

  • 150 gr schelpjespasta (ik gebruikte met verschillende kleuren)
  • 300 gr gehakte biefstuk natuur
  • 1 teen look, fijngesnipperd
  • 50 gr verse spinazie
  • 100 gr broccoliroosjes
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1/2 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1/3 kleine courgette, in kleine blokjes
  • Het groen van 1 prei, heel fijn gesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 40 gr tomatenconcentraat
  • 1 dl heinz tomato frito
  • 3,5 dl water
  • 1/2 blokje groentenbouillon
  • 1 el italiaanse kruidenmix
  • 1 à 2 el spaghettikruidenmix
  • Peper en (kruiden)zout
  • 50 gr versgeraspte parmezaan
  • 1 el gebakken uitjes, voor de afwerking
  • Extra parmezaan schaafsel, voor afwerking
  • Verse oregano, voor de afwerking
  • Olijfolie

Bereiding:

Doe een klein beetje olie in een ruime antikleefpan en verhit op een hoog vuur.
Kruid het vlees al kort met peper.
Bak de gehakte biefstuk kort aan, de stukken mogen nog wat grof zijn.
Haal uit de pan en zet opzij.
Doe opnieuw wat olie in de pan, zet het vuur medium hoog.
Doe de sjalot, paprika’s, courgette, prei en paprika in de pan en bak ze 5 minuutjes. Voeg ook de look erbij, bak kort mee.
Voeg de kruidenmixen toe en het tomatenconcentraat, bak ook dit kort mee.
Voeg de pasta toe, roer goed om en voeg bouillon, water en de frito saus toe.
Roer nogmaals om, zet het vuur zacht.
Zet een deksel op de pan en laat het ca 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pasta gaar is. Roer af en toe even.
Voeg de geraspte parmezaan toe, het vlees en de verse spinazie.
Laat de spinazie slinken en laat alles nog enkele minuten sudderen.
Serveer met wat parmezaanschilfers, verse oregano en eventueel de gebakken uitjes.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial