Rijstgerechten

Terriyaki kippenhaasjes met rijst, broccoli en spinazie

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr kippenhaasjes, uurtje van tervoren uit de koeling
  • 50 ml kikkoman terriyaki marinade
  • 1/2 tl lookpoeder
  • Peper
  • 50 ml kikkoman terriyaki BBQ honey woksaus
  • 400 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gr jonge spinazie
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 60 gr kerstomaatjes
  • 300 gr gekookte rijst (naar keuze basmati, thai …)
  • Mini komkommers ter garnering, in schijfjes
  • Wat verse gehakte bieslook
  • 1 el verstegen nasi/bami kruidenmix
  • Wokolie

Bereiding:

Meng de terriyaki marinade met lookpoeder, leg er de kippenhaasjes in en kruid met peper.
Zorg dat alles goed gecoat is met de marinade en marineer 1 uur.
Verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur en roerbak de broccoli en rode puntpaprika gedurende 5 minuten.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg de rijst toe, de nasi kruiden en roerbak nog enkele minuten door.
Bak ondertussen de kippenhaasjes op een medium hoog vuur in een antikleefpan gedurende 3 minuten aan elke kant. Voeg de woksaus toe en laat lichtjes karameliseren.
Voeg de kerstomaten toe aan de rijst en laat een minuutje mee doorwarmen.
Serveer de rijst met groenten samen met de kippenhaasjes en saus.
Leg er schijfjes komkommer bij en werk af met bieslook.

receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

16 uren ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

4 dagen ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

1 week ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

2 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

3 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

1 maand ago