Terriyaki kippenhaasjes met rijst, broccoli en spinazie

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 300 gr kippenhaasjes, uurtje van tervoren uit de koeling
  • 50 ml kikkoman terriyaki marinade
  • 1/2 tl lookpoeder
  • Peper
  • 50 ml kikkoman terriyaki BBQ honey woksaus
  • 400 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 150 gr jonge spinazie
  • 1/2 rode puntpaprika
  • 60 gr kerstomaatjes
  • 300 gr gekookte rijst (naar keuze basmati, thai …)
  • Mini komkommers ter garnering, in schijfjes
  • Wat verse gehakte bieslook
  • 1 el verstegen nasi/bami kruidenmix
  • Wokolie

Bereiding:

Meng de terriyaki marinade met lookpoeder, leg er de kippenhaasjes in en kruid met peper.
Zorg dat alles goed gecoat is met de marinade en marineer 1 uur.
Verhit wat olie in een wokpan op hoog vuur en roerbak de broccoli en rode puntpaprika gedurende 5 minuten.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg de rijst toe, de nasi kruiden en roerbak nog enkele minuten door.
Bak ondertussen de kippenhaasjes op een medium hoog vuur in een antikleefpan gedurende 3 minuten aan elke kant. Voeg de woksaus toe en laat lichtjes karameliseren.
Voeg de kerstomaten toe aan de rijst en laat een minuutje mee doorwarmen.
Serveer de rijst met groenten samen met de kippenhaasjes en saus.
Leg er schijfjes komkommer bij en werk af met bieslook.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial