Citroenrisotto met asperges en grijze garnalen

Ingrediënten:
Voor 2 personen:

  • 150 gr risottorijst
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • olijfolie
  • ca. 4 dl groentenbouillon
  • 80 gr philadelphia natuur
  • 30 gr geraspte comté
  • zeste en sap van 1 citroen
  • 1/2 bakje tuinkers fijngesneden
  • peper en zout
  • 500 gr asperges, geschild
  • 200 gr gepelde grijze garnalen
  • 2 gekookte eitjes, in partjes
  • bieslook voor de afwerking

Bereiding:

Zet een antikleefpan op een medium hoog vuur, doe er een scheutje olijfolie in en fruit hierin de sjalot glazig.
Voeg de rijst toe en roer deze goed om zodat deze volledig met olie wordt bedekt en wat glazig is.
Zet het vuur iets zachter.
Voeg beetje bij beetje groentenbouillon toe, voeg het volgende toe zodra de rijst het eerste heeft opgenomen.
Ga zo door tot de rijst gaar is.
Voeg de philadelphia toe, de citronzeste en het sap.
Voeg de gemalen kaas toe en kruid met peper en zout.
Meng er ook de tuinkers onder.
Kook de asperges beetgaar in ruim water, gedurende 5 minuten.
Laat ze nog een paar minuten in het water liggen, maar zet het vuur al uit.
Serveer de risotto met de asperges, rijkelijk wat garnaaltjes en een gekookt eitje.
Werk af met de bieslook en eventueel wat fijne schijfjes citroen.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Related Posts

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial