Vis en schaaldieren

Krieltjes met boontjes, asperges en zalm

Ingrediënten:
voor 2 personen:

  • 200 gr krieltjes in schil, gehalveerd
  • 200 gr prinsessenboontjes, in stukjes
  • 400 gr asperges, geschild en in stukjes
  • 200 gr zalmfilet, in blokjes van 2à3 cm
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • verse bieslook, fijngesneden
  • peper en zout
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • olijfolie

Bereiding:

Kook de krieltjes tot ze net gaar zijn.
Kook de boontjes en asperges beetgaar.
Kruid de zalmblokjes met wat peper en zout.
Verhit wat olie in een antikleefpan, stoof de sjalot en look hierin glazig op een medium hoog vuur.
Voeg de krieltjes toe en kruid flink met peper en provençaalse kruiden.
Bak ze een 5 minuten.
Voeg de boontjes en asperges toe, roer goed om en bak nog enkele minuutjes mee.
Voeg de rauwe zalmblokjes toe, en schep om.
Door de warmte van de groenten zal de zalm garen.
Serveer met wat gehakte bieslook.

receptenwijzer

Recent Posts

Amandel bananenbrood

Ingrediënten:voor 1 stuk, ca. 24 cm cakevorm van ca. 24 cm bakpapier bakspray Voor het…

15 uren ago

Naanburger met kippencrunchies

Ingrediënten:Voor 2 stuks Voor de naanbroodjes: 200 gr zelfrijzende bloem 1/2 tl baksoda 180 gr…

4 dagen ago

Eenpanspasta met balletjes

Ingrediënten:Voor 2 personen 300 gr varkensgehakt peper en zout 2 el paneermeel 1 eierdooier 1…

1 week ago

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

2 weken ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

3 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

1 maand ago