Snoep

Kaneelwafels

Ingrediënten:
ca. 12 ronde kleinere wafels

  • 500 gr tarwebloem
  • 3 el kaneelpoeder
  • 250 gr kristalsuiker
  • 400 gr zachte roomboter
  • 4 large eieren, kamertemperatuur
  • 15 gr bakpoeder
  • snufje fijn zeezout
  • 1 el vanille puddingpoeder
  • 2 el philadelphia, op kamertemperatuur
  • bakspray
  • wafelijzer

Bereiding:

Meng de bloem met zout, kaneel, bakpoeder en puddingpoeder.
Zeef het.
Klop de boter romig met de suiker en de philadelphia gedurende 3 minuten op een medium hoge snelheid.
Voeg 1 per 1 de eieren toe. Voeg het volgende pas toe, waneer het vorige volledig is opgenomen door de boter.
Voeg het bloemmengsel toe in delen.
Doe dit voorzichtig, wanneer alle bloem erbij is, klop je het geheel een 1/2 minuut even goed door tot een egaal beslag.
Je kan het beslag een half uurtje laten rusten in de koelkast, (wordt je deeg weer wat solider), maar je kan ook gelijk beginnen bakken.
Laat het wafelijzer warm worden, gebruik een bakspray om de platen in te vetten en lepel een hoopje beslag op het ijzer.
Bak de wafels ca. 4-5 minuten.
Leg ze op een rooster om af te koelen.
De baktijd en hoeveelheid beslag hangt af van de grootte van je wafelijzer.
Ik gebruikte eentje om kleine ronde wafeltjes mee te maken .
Je kan de wafels bearen in een luchtdichte doos, ca. 1 week.
Hoe verser, hoe lekkerder uiteraard.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

6 dagen ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

2 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

4 weken ago

Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:voor 6 tot 8 toast: Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de…

1 maand ago

Zomerse pastasalade met meloen en parmaham

Ingrediënten:Voor 2 personen: 100 gr gemengde jonge sla met rucola 150 gr spirelli van groene…

1 maand ago

Naanpizza met pesto, gele paprika en zwarte woudham

Ingrediënten:Voor 2 pizza's 2 naanbroodjes (ca 150 gr per stuk) tomatensaus met basilicum (huisgemaakt of…

1 maand ago