Brood

Chocolade bananenbrood

Een gezond ontbijt of tussendoortje

Ingrediënten:
Voor een vorm van ca. 22-24 cm

  • 300 gr zeer rijpe bananen, in puree gemixt
  • 175 gr havermeel
  • 60 gr cacaopoeder
  • 3 gr baksoda
  • 6 gr bakpoeder
  • 60 gr yoghurt, kamertemperatuur
  • 2 gr fijn zeezout
  • 2 large eieren, kamertemperatuur
  • 120 gr ahornsiroop (of honing)
  • 40 gr notenpasta
  • 40 gr boter, gesmolten (lichaamstemperatuur)
  • 30 gr plantaardige olie (bv. zonnebloem of kokos)
  • 5 gr vanille extract
  • 30 gr chocoladedrops
  • Cake Bakvorm
  • Bakpapier
  • Bakspray

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 °C, onder en boven warmte.
Spray de bakvorm in met de bakspray en leg er een strook bakpapier in die net wat over de randen komt.
Meng het havermeel met zout, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder.
Zeef dit.
Voeg de gesmolten boter samen met de olie, eieren, notenpasta en ahorn en klop dit 2 minuten met een elektrische mixer.
Voeg vanille en yoghurt en bananenpuree toe en klop nog een minuut door.
Meng het meelmengsel erbij. Doe dit voorzichtig en meng net zo lang tot het meel net is opgenomen.
Stort het beslag in de vorm en overstrooi met chocoladestukjes.
(Ik heb paaseitjes gebruikt, aangezien ik er nog had).
Bak ca. 40 à 50 minuten.
Het bananenbroid is klaar als het lichtjes meeveert of je met een prikker ingaat en deze er droog uitkomt.

Je kan dit perfect als ontbijt eten of als een gezond tussendoortje.
Eventueel zou je ook nog wat gehakte noten extra kunnen toevoegen aan het beslag, rozijntjes of blauwe bessen.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

6 dagen ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

2 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

4 weken ago

Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:voor 6 tot 8 toast: Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de…

1 maand ago

Zomerse pastasalade met meloen en parmaham

Ingrediënten:Voor 2 personen: 100 gr gemengde jonge sla met rucola 150 gr spirelli van groene…

1 maand ago

Naanpizza met pesto, gele paprika en zwarte woudham

Ingrediënten:Voor 2 pizza's 2 naanbroodjes (ca 150 gr per stuk) tomatensaus met basilicum (huisgemaakt of…

1 maand ago