Brood

Naanbroodjes met look

Ingrediënten:
Voor ca. 8 broodjes

  • 500 gr bloem voor wit brood
  • 7 gr gedroogde gist
  • 2 tl vloeibare honing
  • 50 gr gesmolten boter
  • 175 gr griekse yoghurt, kamertemperatuur
  • 175 ml lauw water
  • 8 gr zout
  • 1 tl lookpoeder
  • 2 el versgehakte peterselie
  • Grillpan of pan met antikleeflaag

Bereiding:

Doe het water in een kom van de keukenmachine samen met de gist , bloem, honing, yoghurt, boter, lookpoeder, peterselie en zout.
Kneed het deeg een 10 minuten tot een mooi elastisch deeg.
Dek het deeg af en laat het ca. 1 uur rijzen op een warme plaats, of tot het in volume is verdubbeld.
Kneed het deeg terug even kort en verdeel het daarna in 8 porties en bol ze even op.
Laat ze nog 10 minuten rusten onder een keukendoek.
Rol elk bolletje uit tot een platte schijf van ca. 0,5 cm dik.
Laat een grillpan goed heet worden , bestrijk ze heel licht met olijfolie en bak de broodjes ca. 4 min aan ene kant, je zal zien dat de bovenkant begint te bollen. Draai het broodje dan om en bak nog eens 2 a 3 min. aan de andere kant.
Ga zo door tot alle broodjes gebakken zijn.

Tip: Je kan ook je oven gebruiken om ze te bakken. Gebruik hiervoor een pizzasteen of een bakplaat en verwarm de oven voor, samen met de steen of plaat op 250°C
bak ze ca. 7 a 8 minuten.

Je kan ze extra insmeren met lookboter, direct na het bakken.

Bawaren: 2 a 3 dagen in een afgesloten zakje, in de koelkast. Of in de vriezer ca. 3 maand.

receptenwijzer

Share
Published by
receptenwijzer

Recent Posts

Lauwe noedelsalade met kippengehakt

Ingrediënten:voor 2 personen 150 gr volkoren noedels 100 gr verse spinazie 1 rode paprika, in…

6 dagen ago

Volkoren wrap met kibbeling

Ingrediënten:voor 1 wrap 1 volkoren tortilla handvol gemengde sla mix handvol koolsla (rode kool, witte…

2 weken ago

Pestokrieltjes, met gestoofde wortel en champignons en saté van kippengrillworst

Ingrediënten:voor 2 personen 250 gr krieltjes met schil, gehalveerd 50 gr verse groene pesto (bv…

4 weken ago

Toast met kerstomaatjes, mozzarella en verse kruiden

Ingrediënten:voor 6 tot 8 toast: Sneetjes wit brood (ciabatta, zuurdesem, stokbrood …., aan jou de…

1 maand ago

Zomerse pastasalade met meloen en parmaham

Ingrediënten:Voor 2 personen: 100 gr gemengde jonge sla met rucola 150 gr spirelli van groene…

1 maand ago

Naanpizza met pesto, gele paprika en zwarte woudham

Ingrediënten:Voor 2 pizza's 2 naanbroodjes (ca 150 gr per stuk) tomatensaus met basilicum (huisgemaakt of…

1 maand ago